Антигенният тест предлага бърз хроматографски имуноанализ за качествено откриване на SARS-CoV-2, грип А, грип В, респираторен синцитиален вирус (RSV), аденовирус и антигени на M.pneumoniae в проби от назофарингеален тампон. Тестът се препоръчва за пациенти с грипоподобни симптоми.

Резултатът може да се получи до 40 минути след приемане на пробата.

Предимства:

  • Бързи резултати – в рамките на 40 минути;
  • Висока чувствителност, специфичност и точност;
  • Детекция на пет патогени едновременно;

Обща информация:

  • COVID-19 – остро респираторно инфекциозно заболяване, причинено от SARS-CoV-2. Основните прояви включват висока температура, умора и суха кашлица. Наблюдават се още назална конгестия, хрема, болки в гърлото, миалгия и диария. Основният източник на инфекция са заразените с вируса хора като безсимптомните лица също могат да бъдат източник на инфекция.

 

  • Грипът (Influenza) – заразно респираторно заболяване, причинено от грипни вируси (Influenza virus). Грипните вируси могат да причинят леко до тежко заболяване. Възрастни хора, малки деца и хора с други придружаващи заболявания са изложени на по-висок риск от по-тежко протичане и усложнения. Двата основни грипни вируса тип А и В, циркулират в популацията и се характеризират със своята сезонност.

 

  • Респираторен синцитиален вирус (RSV) – най-често срещаният причинител на инфекции на долния респираторен тракт при кърмачета и деца. Предава се главно по въздушно-капков път или директен контакт. Пиков период за разпространение на вируса е в месеците от Ноември до Април.

 

  • Човешките аденовируси – съставляват важна група от етиологични агенти, които са отговорни за различни заболявания при възрастни и деца, като респираторни, очни, стомашно-чревни и пикочни инфекции. В имунокомпрометирани лица и индивиди с трансплантирани органи, тези агенти могат да причинят генерализирани инфекции.

 

  • Mycoplasma pneumoniae – инфекция с разпространение в световен мащаб. Среща се през цялата година, най-често през по-студените месеци. Клиничната диагноза на инфекцията с M. pneumoniae често се възпрепятства от липсата на специфични признаци и симптоми, въпреки че в повечето случаи се съобщава за засилваща се кашлица, неразположение, субфебрилна температура и главоболие.

Комбиниран бърз тест за Influenza A и B, RSV, COVID-19, Adenovirus и Mycoplasma pneumoniae, можете да направите на следните адреси:

гр.София, ул. “Бузлуджа” 64;

гр. Софиа, ул. “Христо Станчев” 13;

ж.к. “Младост″ 2, бл. 261Д, партер;

гр. Варна, ул. “Габрово” 17;

гр.Пловдив, бул.Македония № 2В