Комбиниран тест за  три отделни вируса: COVID-19, Influenza A & B и Респираторен синцитиален вирус (RSV).

Поради голямата сходност в симптоматиката на трите вируса, а също и голямата честота на тяхното разпространение по време на зимните месеци, комбинирания тест COVID-19 + Influenza A & B + RSV, дава възможност на пациентите да се изследват едновременно и за трите инфекции, така че да могат да вземат мерки своевременно.

COVID-19 е остро респираторно инфекциозно заболяване, причинено от SARS-CoV-2. Основните прояви включват висока температура, умора и суха кашлица. Наблюдават се още назална конгестия, хрема, болки в гърлото, миалгия и диария. Основният източник на инфекция са заразените с вируса хора като безсимптомните лица също могат да бъдат източник на инфекция.

Грипът (Influenza) е заразно респираторно заболяване, причинено от грипни вируси (Influenza virus). Грипните вируси могат да причинят леко до тежко заболяване. Възрастни хора, малки деца и хора с други придружаващи заболявания са изложени на по-висок риск от по-тежко протичане и усложнения. Двата основни грипни вируса тип А и В, циркулират в популацията и се характеризират със своята сезонност.

Респираторният синцитиален вирус (RSV) е най-често срещаният причинител на инфекцции на долния респираторен тракт при кърмачета и деца. Предава се главно по въздушно-капков път или директен контакт. Пиков период за разпространение на вируса е в месеците от Ноември до Април.

Комбиниран бърз тест за Influenza A и B, RSV и COVID-19, можете да направите на следните адреси:

гр.София, ул. “Бузлуджа” 64.

гр. Софиа, ул. “Христо Станчев” 13

ж.к. “Младост″ 2, бл. 261Д, партер 

Цена – 35 лв